20 WONINGEN AAN DE RIJN IN LEIDEN

Wil je wonen op een historische locatie?

De verkoop van de 7 drielaagse waterwoningen, 9 appartementen en 4 penthouses is gestart.
Alle verkoopinformatie zoals de verkoopprijzen, brochure, verkooptekeningen kunt u vinden in de woningzoeker alsook op de pagina procedure en downloads.

Schrijf je hier in

De 7 Waterwoningen

De ruime, lichte waterwoningen van 228m² grenzen direct aan de Rijn en zijn voorzien van een luxe keuken en standaard 2 badkamers. Ze hebben hun eigen ligplaats voor de deur zodat je direct vanaf je eigen steiger de binnenstad van Leiden in vaart. Daarnaast is voor deze woningen een parkeerplaats gereserveerd voor de deur.


Prijzen vanaf ca. € 1.400.000,- V.O.N.

De 13 Appartementen

Er komen 7 verschillende typen appartementen, variërend van 75m² tot 149m² verdeeld over 3 lagen, alle voorzien van luxe keuken en badkamer. De appartementen met ruime balkons hebben daarnaast een interne berging op de begane grond en een parkeerplaats voor de
deur.


Prijzen appartementen vanaf ca. € 540.000,-
Penthouses vanaf ca. €665.000,- V.O.N.

Geschiedenis

Al vóór 1663 stond er op de huidige werf van de firma Noordman een houtzaagmolen en werd er in hout gehandeld. Lange tijd heeft de houthandel D.D. Noordman met twee houtzaagmolens gewerkt, totdat in 1920 de elektriciteit de wind buiten spel zette. Molen "de Heesterboom" werd in dat jaar van een elektrische aandrijving voorzien, dat voldeed zo goed dat in november 1922 molen "de Eendracht" werd gesloopt. Door inzet van de familie Noordman en vrijwilligers bleef de molen regelmatig in bedrijf en werd er op de aloude manier weer op de wind hout gezaagd.

Leiden

De levendige stad Leiden is gunstig gelegen tussen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waarbij Schiphol binnen een half uur aan te rijden is. Tegenwoordig is het een stad van kennis en cultuur met 32.000 studenten. Het heeft dan ook de oudste universiteit van Nederland. Eind vijftiende eeuw was Leiden het grootste graafschap van Holland door de internationale lakenindustrie. Ervaren (Zuid Nederlandse) textielwerkers kwamen vanwege hun calvinistische geloof naar Leiden en gaven de wolnijverheid een impuls met nieuwe producten, technieken, kapitaal en arbeid. 

Woods

Het restaurant WOODS bevindt zich aan de Rijn op een historische locatie in Leiden. Het gebouw was vroeger een hout droogloods van molen “de Heesterboom”. Over de Rijn werden eeuwenlang bijeengebonden boomstammen vanuit Duitsland op houtvlotten aangevoerd, de enorme vlotten waren soms wel 600 meter lang en 50 meter breed waarbij de boomstammen tot 2m hoog opgestapeld werden. Een deel van de boomstammen werd via de helling naast het terras van het restaurant de molen in gesleept. Het hout werd omgezaagd tot planken en werd aan de wind gedroogd in een open droogloods.

Hier komen de woningen aan de Haagweg!

De Molen

Verkoop en informatie

De molen is een project van HW2 BV en wordt gebouwd door
du Prie bouw en ontwikkeling BV.

Architect
Van Manen

Kopersbegeleiding
Sense Vastgoed

Verkoop Makelaars
Sense Vastgoed
Willemsparkweg 221
1071 HC Amsterdam
020 471 19 04
demolen@sensevastgoed.nl

De Leeuw
Molenwerf 4
2312 CK Leiden
071 405 16 30
nieuwbouw@deleeuw.nl

Inschrijven